Struff verovert titel na winst op Haase

winnaars-2016

De Duitser Jan-Lennard Struff heeft de titel in het herenenkelspel op TEAN International 2016 gewonnen. De Duitse nummer 72 van de wereldranglijst was in twee sets te sterk voor de als eerste geplaatste Nederlander Robin Haase.

Haase, nummer 62 van de wereld, begon goed aan de partij en kreeg op 3-3 in de eerste set twee breakkansen, maar wist deze niet te verzilveren. Op 5-4 was het Struff die op de service van Haase aan één setpunt genoeg had.

De 26-jarige Struff speelde vanaf het begin agressief en Haase had moeite daar een antwoord op te vinden. Aan het begin van de tweede set werd Haase meteen weer gebroken en daarna kwam Struff niet meer in de problemen. Op 4-1 voor miste Haase twee dropshots, waarna Struff de partij overtuigend uitserveerde. Met een ace haalde de Duitser, die in de tweede set geen breakpoint tegen kreeg, de overwinning binnen.

Het is de eerste keer dat Struff TEAN International wint, waardoor hij 80 punten voor de wereldranglijst verdiend. Haase heeft met zijn plek in de finale 48 punten voor de ATP ranglijst binnengehaald.

További információ a tenisz világából, nézze meg az Australia Open legjobb teniszezőit, és fedezze fel, mit mond a pronostics a a verseny következő győztese.

Plaats een reactie