Westerhof en Van de Zandschulp winnen dubbeltoernooi

Boy Westerhof en Botic van de Zandschulp

10 september 2017 ALPHEN – Het Nederlandse duo Boy Westerhof en Botic van de Zandschulp heeft het dubbelspel van TEAN International gewonnen. In de finale wonnen de heren met 7-6 en 7-5 van Alexandar Lazov uit Bulgarije en Volodoymyr Uzhylovskyi uit Oekraïne.

Westerhof en Van de Zandschulp kwamen met vertrouwen naar Alphen aan den Rijn. Zij wonnen de afgelopen weken samen al vijf toernooien op futureniveau.

Maar dat vertrouwen was in de finale, vooral bij Van de Zandschulp, in de eerste set ver te zoeken. Hij sloeg veel ballen uit, schudde vaak zijn hoofd en oogde zelfs wat ongemakkelijk. Westerhof deed er alles aan om zijn maat te motiveren, stuurde de 10 jaar jongere Nederlander aan en was sterk in de rally. Uiteindelijk was het Van de Zandschulp die met twee prachtige passeerslagen zorgde voor een break. Hij mocht vervolgens op 5-4 uitserveren. Maar dit lukte niet. De Nederlanders begonnen weer een beetje hun eigen strijd te voeren. Pas in de tiebreak kwam het wij-gevoel terug. Ze gingen er weer voor en wisten de beslissende minibreak te maken op 6-6. Westerhof mocht serveren, ging een rally aan en pakte het punt.

In de tweede set werd het Nederlandse duo direct in de eerste servicegame gebroken, maar een re-break op 2-3 naar 3-3 gooide de wedstrijd weer open. Het verliep vervolgens op service tot de 6-5. In de servicegame van het Bulgaarse / Oekraïense koppel kregen Westerhof en Van de Zandschulp één kans. Op deuce werd deciding (beslissend, red.) punt gespeeld. Deze kans grepen de twee. De winst was binnen. Titel zes en de eerste voor het koppel op Challengerniveau.

Westerhof nam het woord na het in ontvangst nemen van de schalen: ‘Ik wil Botic bedanken dat je met mij wilde spelen. Onze zesde winst op rij. Ik wil de mensen van dit toernooi bedanken die hebben geholpen om deze week mogelijk te maken. Ik kom hier altijd graag terug. En bedankt voor de wildcard die ik kreeg in het enkelspel. Hopelijk zie ik jullie allemaal volgend jaar weer terug.’

Plaats een reactie