Jurgen Zopp wint TEAN International

Jurgen Zopp wint TEAN International

10 september 2017 ALPHEN – Jurgen Zopp uit Estland heeft zondag 10 september de finale van TEAN International gewonnen. Hij versloeg hierin Tommy Robredo op oppermachtige wijze, 6-3 en 6-2.

Jurgen Zopp, die via de kwalificaties in het hoofdtoernooi geraakte, maakte de hele week al indruk met zijn harde groundstrokes en slimme, geplaatste services. Al had hij wel diverse driesetters nodig, hij werd voor de finale begon, gezien als grootste kanshebber op de winst. In de finale tegen Robredo leek alles te lukken bij de 29-jarige tennisser uit Estland. Hij brak zijn Spaanse tegenstander direct in diens eerste servicegame en moest twee breakpunten wegwerken, maar in de rest van de set kwam hij niet meer in gevaar op zijn service. Hij stuurde Robredo van hoek naar hoek en sloeg winner op winner.

In de tweede set veranderde er niets aan het spelbeeld. Zopp brak Robredo direct weer n snoepte ook de volgende servicegame af van zijn opponent. De ballen vlogen de Spanjaard letterlijk om de oren. Zopp snelde naar 5-1. Robredo kon nog 5-2 maken, maar Zopp kon uitserveren en deed dit.

Zopp heeft een indrukwekkende rij aan toernooien achter de rug. In vijf toernooien verloor hij maar één wedstrijd. Zopp: ‘Dat waren alleen maar futuretoernooien, maar dat het hier op een challenger ook lukt, is heel bijzonder. Die winsten afgelopen weken gaven mij veel zelfvertrouwen en ik ging weer in mijzelf geloven. Dat ik vervolgens via de kwalificaties hier in het hoofdtoernooi terechtkwam, was echt ongelooflijk. En dat ik nu heb gewonnen, kan ik nog niet geloven. Het is echt een verrassing.’

Zopp stond 5 jaar lang in de Top 100. ‘Ik ga nu weer richting de top 150. Ik ben benieuwd hoe ver ik weer terug kan komen. Ik wil in ieder geval niet in het verleden blijven hangen.’

Plaats een reactie