Robredo stuurt Tallon Griekspoor naar huis

Tallon Griekspoor

9 september 2017 ALPHEN – Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd de finale van TEAN International te bereiken. Tegen de Spanjaard Tommy Robredo had Griekspoor heel veel kansen, maar hij verzilverde er te weinig.

In de eerste set had Tallon Griekspoor maar één breakpunt nodig. Hij plaatste de break op 2-1. In de direct daaropvolgende servicegame wist Robredo een breakpunt te creëren, maar Griekspoor werkte deze weg. De mannen hielden vervolgens beiden hun services waardoor Griekspoor op 5-3 kon uitserveren. Dit deed hij vol overtuiging met diverse winners, 6-3.

De tweede set was het wederom Griekspoor die de meeste breakpunten kreeg. En direct in de eerste servicegame van Robredo was het alweer raak. Griekspoor kwam op 2-0. Daarna kreeg de 21-jarige Nederlander er nog zeven, maar allemaal wist Robredo ze ongedaan te maken. Op 2-1 voor Griekspoor was het Robredo die drie kansen kreeg. De derde verzilverde hij. Het stond weer gelijk. Robredo bleef breakpunten wegwerken en kreeg er zelf uiteindelijk op 6-5 drie. Een van deze break- en tevens setpunten kon Griekspoor nog afwenden, maar de tweede was raak.

Er moest een derde set aan te pas komen. Op 1-2 sloeg Robredo toe, nadat Griekspoor in de servicegame van zijn opponent ook weer kansen had gehad op een break. De Spanjaard snoepte ook de twee daaropvolgende servicegames af van Griekspoor. Op 5-1 mocht hij serveren voor de wedstrijd. Dit lukte zonder problemen.

Tallon Griekspoor reageerde: ‘Het is zuur. De eerste set was een hele goede van mijn kant. Tweede begon ik ook goed. Op 2-1 werd ik opeens lelijk terug gebroken. Vervolgens had ik heel veel breakpunten. Ik heb mijn kansen gehad. Echt zonde. Begin derde brak hij me, terwijl ik ook kansen had om hem te breken. Tja, toen ging alles pijn doen. Vooral mijn rib. Die schoot verkeerd op het matchpunt in de kwartfinale. Die liet ik kraken na de eerste set. Met veel pijnstillers dacht ik dat het wel zou lukken. Maar in de derde set ging echt alles pijn doen. En dan sta je tegen zo’n jongen, dan weet je dat het moeilijk wordt. Maar ik heb een goede week gehad en vandaag twee goede wedstrijden gespeeld. Het was wel wat veel op één dag, maar ik kijk tevreden terug.’

De tegenstander van Robredo in de finale morgen is Jurgen Zopp of Oscar Otte.

Plaats een reactie