Griekspoor treft Robredo in halve finale

Tommy Robredo

9 september 2017 ALPHEN – Zowel publiekstrekker Tommy Robredo als de Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn kwartfinale winnend weten af te sluiten. In de halve finale later vanmiddag nemen deze twee heren het tegen elkaar op.

Tallon Griekspoor plaatste als eerste een break in de eerste set. Echter, op 4-2, na een 30-0 voorsprong in zijn servicegame, brak Kevin Krawietz terug. Een tiebreak moest in de eerste set de beslissing brengen. Griekspoor pakte deze met een ruime 7-3. In de tweede set brak Griekspoor zijn tegenstander op een 1-1 stand. Daarna haalde Krawietz geen game meer. Hij kreeg nog wel breakkansen, maar Griekspoor kreeg er meer en pakte er meer. De tweede set eindigde in 6-1.

Tommy Robredo moest het opnemen tegen qualifier Julien Cagnina, die in de vorige ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Boy Westerhof. Het was Cagnina die het spel bepaalde, Robredo liep van hoek naar hoek. Het was dan ook de jonge Belg die de eerste break plaatste. Hij liep uit naar 5-2, maar de routinier knokte zich terug en haalde vijf games op rij. In de tweede set begon Cagnina met serveren en werd direct weer gebroken. Hij bleef vechten, maar het was Robredo die hem steeds onder druk zette en veel breakpunten creëerde. Op 5-3 plaatste de Spanjaard opnieuw een break en besliste de wedstrijd zo in twee sets.

De halve finale tussen Tommy Robredo en Tallon Griekspoor wordt gespeeld na de wedstrijd Otte-Maden die nu op het centre court staat.

Plaats een reactie