Thiemo de Bakker redt het niet in tweede ronde

Thiemo de Bakker.

7 september 2017 ALPHEN – Thiemo de Bakker (28) is er niet in geslaagd zijn tweede ronde-partij op TEAN International winnend af te sluiten. In drie sets moest de Westlander buigen voor de Duitser Yannick Maden.

Direct in zijn eerste servicegame had De Bakker het al moeilijk. Maden wist zelfs een breakpunt te creëren. Maar deze werkte de Nederlander weg. Vervolgens ging het tot 5-4 ging op service. In de game die daarop volgde, kreeg De Bakker zijn eerste breakpunt en dus ook direct eerste setpunt. Maar Maden werkte deze weg. Op 5-5 moest De Bakker drie breakpunten toestaan. De eerste twee kon hij afwenden, de derde was raak. Maden mocht uitserveren. Hij kwam op 30-0, maar De Bakker wist drie punten op rij te maken, 30-40, en kreeg zo een breakpunt. Echter, Maden werkte die weg en serveerde vervolgens uit.

In de tweede set kreeg De Bakker op 1-0 direct twee breakkansen. Maar de 27-jarige Duitser wist de game toch te pakken. De Bakker creëerde in de overige games van de set nog twee breakpunten, maar ook deze verzilverde hij niet. Hijzelf hoefde geen één breakpunt weg te werken, met een tiebreak tot gevolg. De Bakker liep hierin, gesteund door het publiek, na de 1-1, in één keer door naar de finish, 7-1.

In de derde set was er hoop dat de Nederlander toch aan het langste eind ging trekken. Maar helaas werd hij direct in zijn eerste servicegame gebroken. Op 0-3 behield hij, na lang serveren, wel zijn opslag, maar het beste was er vanaf. Maden stevende degelijk en beheerst af op de overwinning, hier en daar geholpen door De Bakker die erg slordig werd en de fouten aaneenrijgde. Einduitslag 1-6.

Maden treft in de kwartfinale zijn, als derde geplaatste, landgenoot Oscar Otte.

Plaats een reactie