Hoog bezoek op TEAN International

Tom Okker.

7 september 2017 ALPHEN – De beste Nederlandse tennisser ooit, Tom Okker, kwam donderdag een kijkje nemen op TEAN International. Hij zag hoe het jonge tennistalent Tallon Griekspoor, zich via een driesetter plaatste voor de kwartfinale.

‘Het is even geleden dat ik hier was. Omdat ik erg dichtbij woon, in Hazerswoude, en de nieuwe toernooidirecteur Raimond van Eck mij uitnodigde, besloot ik dit jaar toch weer even een kijkje te komen nemen,’ vertelt Tom Okker, direct na de gewonnen wedstrijd van Tallon Griekspoor.

‘Ik speel zelf geen tennis meer. En ik zie ook niet zoveel tennis meer. Soms kijk ik op televisie nog wel naar Federer. Die man beweegt zo mooi en speelt prachtig. En soms kijk ik naar Nederlanders als ze het goed doen. Dit jaar ben ik nog wel een dag op Wimbledon geweest. Ook bezocht ik de 70ste editie van het Swedisch Open in Båstad. Daar heb ik gesproken met Bjorn Borg, Wilander, Edberg en Santana.’

Gisteren werd bekend, dat Tom Okker, samen met vier andere tennissers genomineerd is voor de International Tennis Hall of Fame van 2018. Hij zegt hierover: ‘In de VS is dat een big deal, maar hier in Holland stelt het weinig voor.’ Al siert deze bescheidenheid de inmiddels 73-jarige Okker, het is zeker niet nodig. De beste Nederlandse tennisser ooit stond, aaneengesloten, van 1968 tot en met 1978 in de top 10. In 1978 haalde hij nog de halve finale op Wimbledon. Zijn hoogste ranking was nummer 3. Ook won hij 78 toernooien in het dubbelspel, waaronder Roland Garros en US Open.

Plaats een reactie