Tallon Griekspoor slaat toe op 9de matchpunt

Tallon Griekspoor.

7 september 2017 ALPHEN – Na het verliezen in de eerste ronde vorig jaar tegen Pedro Sousa heeft de Nederlandse tennisser Tallon Griekspoor dit jaar in de tweede ronde diezelfde Portugees wel verslagen. Hij had hiervoor wel negen matchpunten nodig.

In de eerste set was het momentum duidelijk aan de andere zijde. Pedro Sousa brak Griekspoor twee keer en wist de set met 6-1 in zijn voordeel te beslissen. In de tweede set kantelde het speelbeeld. Griekspoor ging minder fouten maken, Sousa juist meer. Uiteindelijk wist de 21-jarige Nederlander de 29-jarige Portugees drie keer te breken en besliste de tweede set in 6-0.

Dat het de derde set dichter op elkaar zou zitten, was wel een beetje te verwachten. Spannend werd het in ieder geval. Beide heren speelden ver vanachter de baseline en maakten hiervan ook gebruik via dropshots. Die van Griekspoor troffen vaker doel dan die van Sousa. Maar dit veranderde gedurende de set. Tot 4-3 verliep het op service. Toen was het Griekspoor die de eerste breakpunten kreeg. Maar hij verzilverde ze niet. In zijn eigen servicegame moest Griekspoor breakpunten toestaan, op het tweede sloeg Sousa toe. De Portugees mocht serveren voor de wedstrijd. Maar Griekspoor kreeg een breakpunt en pakte het punt. Zijn eigen servicegame behield hij overtuigend, waarna het de beurt was aan Sousa om in de wedstrijd te blijven. De Nederlander kreeg hierin vijf matchpunten, maar Sousa werkte ze allemaal weg. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Griekspoor stoomde op tot 6-3. Een winner en een goed dropshot hielden Sousa in de wedstrijd. En hij kwam ook weer op gelijke hoogte 6-6. Griekspoor pakte toch weer het punt. Op dit negende matchpunt capituleerde de kleine Portugees. De winst voor de 21-jarige Nederlander was binnen.

Tallon Griekspoor reageerde na de wedstrijd: ‘Bij de 6-5 voorsprong speelde ik een paar keer te voorzichtig en zat er toch wat spanning in mijn arm. En in de tiebreak kwam hij met een paar dropshots van 6-3 terug tot 6-6. Als ik deze partij had verloren, had dat erg veel pijn gedaan.’ Teruggekeken op de eerste ronde partij van vorig jaar, oordeelde Griekspoor: ‘Toen speelde ik een stuk beter dan nu, maar met lelijk tennis winnen, is alleen maar lekker.’

In de kwartfinale treft Griekspoor de qualifier Kevin Krawietz uit Duitsland.

Plaats een reactie