Robin Haase in finale tegen Jan-Lennard Struff

Robin Haase neemt het zondag in de finale van TEAN International op tegen de Duitser Jan-Lennard Struff. De 29-jarige Haase, als eerste geplaatst, was zaterdag in twee sets te sterk voor Thiemo de Bakker.

In de eerste set werd Haase al vroeg gebroken, maar daarna was het vooral De Bakker die moeite had zijn servicegames te winnen. Op 5-4 kon De Bakker de set uitserveren, maar hij verzuimde en liet Haase terugkomen tot 5-5. Daarna brak Haase de service van De Bakker opnieuw om zo de eerste set met 7-5 te winnen.

In de tweede set was het Haase die het spel dicteerde. De Bakker kwam er niet meer aan te pas. Na iets meer dan eer uur had de huidige nummer 62 van de wereldranglijst zijn plek in de finale van de ATP Challenger in Alphen aan den Rijn veiliggesteld door de tweede set met 6-1 te winnen.

Jan-Lennard Struff bij TEAN International 2016In de finale neemt de als eerste geplaatste Haase het op tegen de als derde geplaatste Jan-Lennard Struff. Eerder op de dag won oud-finalist Struff van titelverdediger Damir Dzumhur, die in de derde set bij een stand van 3-0 voor Struff geblesseerd moest opgeven.

De finale in het herenenkelspel wordt zondag om 14.00 uur gespeeld.

 

Plaats een reactie