Volledig Nederlandse finale in damesenkelspel

Suzan Lamens tijdens halve finale TEAN International

De finale in het damesenkelspel gaat zondag tussen twee Nederlandse vrouwen. De als eerste geplaatste Chayenne Ewijk neemt het op tegen de 17-jarige Suzan Lamens.

Beide dames plaatsten zich zaterdag voor de finale. De 28-jarige Ewijk schakelde de Duitse Lena Rueffer uit. Lamens won van de eveneens Duitse Julyette Steur.

Ewijk kwam in de eerste set met 4-1 achter, maar wist zich terug te vechten en haar tegenstander drie maal te breken. Daardoor won ze de eerste set met 6-4 .

In de tweede set liep Rueffer opnieuw uit. Toch kwam Ewijk vanaf 5-1 achter opnieuw terug en een tie-break moest de beslissing brengen. Daarin verzaakte Rueffer niet en ze won de tweede set.

In de derde set was het echter Ewijk die de toon zette en binnen korte tijd stond het 5-0. Ze verloor nog eenmaal haar eigen service, om vervolgens de Duitse nogmaals te breaken en haar plaats in de finale veilig te stellen. In die finale neemt ze het op tegen de 11 jaar jongere Lamens.

Lamens begon sterk en kwam meteen 2-0 voor, maar daarna kreeg ze meer moeite met het spel van Steur. Uiteindelijk wist Lamens op 5-4 haar opponent te breken en de eerste set binnen te halen met 6-4.

Suzan Lamens tijdens de halve finale van TEAN InternationalOok in de tweede set kwam Lamens met 2-0 voor om vervolgens haar service weer in te leveren. Op een stand van 2-1 brak Lamens opnieuw de service van Steur en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Het 17-jarige toptalent gaf geen game meer weg en had op 5-1 op eigen service aan 1 matchpoint genoeg om een plek in de finale te bereiken.

De finale in het vrouwenenkelspel wordt zondag om 12.00 uur gespeeld.

 

Plaats een reactie