Haase tegen De Bakker in halve finale

Thiemo de Bakker tijdens TEAN International 2016

Robin Haase en Thiemo de Bakker strijden zaterdag voor een plek in de finale van TEAN International. Beide Nederlandse toptennissers wonnen vrijdag hun kwartfinalepartij op het ATP Challenger toernooi in Alphen aan den Rijn.

De 29-jarige Haase, momenteel nummer 62 van de wereld, speelde een sterke partij tegen de Fransman Constant Lestienne. Na de eerste set met 6-1 gewonnen te hebben, brak Haase de Franse nummer 168 van de wereld meteen aan het begin van de tweede set.

Haase liep snel uit naar 5-2, maar leverde vervolgens zijn service in. Lestienne leek zichzelf te hebben herpakt en sloeg een aantal prachtige winners, waardoor het publiek alsnog op het puntje van zijn stoel zat. Op 5-4 trok Haase met een sterke servicegame de wedstrijd alsnog naar zich toe.

In die halve finale neemt hij het op tegen De Bakker die de Duitser Cedrik-Marcel Stebe versloeg.

De 27-jarige De Bakker kwam in de eerste set snel een break achter, maar wist op 5-3 voor Stebe terug te breken. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. De Bakker, nummer 150 van de wereldranglijst, liep snel uit en gunde Stebe slechts drie punten om zo de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op, maar daarna pakte Stebe drie games op rij en won de tweede set met 6-3. De Bakker, die ijzersterk serveerde, pakte in de derde set een vroege break en gaf die niet meer uit handen. Met 6-4 won hij de derde set en stelde hij zijn plek in de halve finale veilig.

De andere halve finale in het herenenkelspel gaat tussen de nummers twee en drie van de plaatsingslijst. Titelverdediger Damir Dzumhur neemt het op tegen de Duitse oud-finalist Jan-Lennard Struff.

Dzumhur won overtuigend van de Duitser Daniel Masur, terwijl Struff de Kroaat Franko Skugor naar huis stuurde.

Reacties:

 • Ron Middelkoop

  Veel succes robin en thiemo (misschien ben ik erbij), wel heb ik dinsdag en donderdag genoten!
  Veel succes met uw tournooi TEAN TENNIS ver
  Vr groeten
  Ron Middelkoop

  Reply

Plaats een reactie