Chayenne Ewijk en Suzan Lamens door naar halve finales

Chayenne Ewijk tijdens TEAN International 2016

Chayenne Ewijk en Suzan Lamens hebben vrijdag een plek in de halve eindstrijd van het dames enkelspel bij TEAN International veroverd.

De als eerste geplaatste Ewijk won de kwartfinale van de Nederlandse Erika Vogelsang met 6-0, 6-0. In de eerste ronde sloeg ze ook al zonder gameverlies de Wit-Russische Alisa Yakimakho naar huis. In de tweede ronde had ze meer moeite en stond Ewijk een set af tegen de Russin Marina Shamayko.

De 17-jarige Lamens, die met een wildcard tot het toernooi werd toegelaten, had meer moeite met de Britse Eden Silva. In een bijna twee uur durende partij van drie sets begon Lamens overtuigend en won de eerste set met 6-3. In de tweede leek ze op een snelle overwinning af te stevenen, maar Eden knokte zich terug en won de set in de tiebreak. Daarna nam Lamens het initiatief weer over en denderde ze over de Britse heen door de derde set met 6-0 naar zich toe te trekken.

De Duitse speelsters Julyette Steur en Lena Rueffer plaatsten zich eveneens voor de halve finales. Steur versloeg de Nederlandse Nina Kruijer. Rueffer hoefde niet in actie te komen, omdat de Spaanse Yvonne Cavalle-Reimers wegens een schouderblessure niet in actie kon komen.

De halve finales worden zaterdag gespeeld. Daarin neemt de 28-jarige Ewijk het op tegen Rueffer en Steur tegen Lamens.

Plaats een reactie