Haase en De Bakker naar kwartfinales

Zowel Robin Haase als Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van TEAN International. Ook de nummers twee en drie van de plaatsingslijst wisten een plek in de volgende ronde te bemachtigen.

Na een zenuwslopende partij tegen de Belg Germain Gigounon plaatste Haase zich voor de kwartfinales. Haase wist de eerste set waarin het gelijk opging uiteindelijk in de tiebreak met 11-9 te winnen. In de tweede set kwam de Hagenaar snel een break voor en hoewel hij nog eenmaal op eigen service in de problemen kwam, wist hij zijn voorsprong toch vast te houden om uiteindelijk met 6-4 de tweede set naar zich toe te trekken.

Thiemo de Bakker kwam aanvankelijk met 2-0 achter in de eerste set tegen de Belg Yannik Reuter, maar herstelde zich knap en won de eerste set uiteindelijk vrij makkelijk met 6-4. In de tweede set leek hij niet meer te stoppen na een vroege break, maar op 4-2 leverde hij zijn service in en liet Reuter terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een tiebreak beslist.

Ook de nummers twee en drie geplaatst, Damir Dzumhur en Jan-Lennard Struff gaan door naar de kwartfinales.

Titelverdediger Damir Dzumhur moest het in de tweede ronde opnemen tegen Boy Westerhof. De Nederlander begon sterk aan de partij en pakte de eerste set in de tiebreak met 11-9. Na een spannende tweede set die uiteindelijk met 6-4 naar de Bosniër ging moest Westerhof bij een 3-0 achterstand in de derde set opgeven wegens een blessure.

Vrijdag worden de kwartfinales gespeeld. Haase neemt het daarin op tegen de fransman Constant Lestienne. De Bakker speelt tegen de qualifier Cedric-Marcel Stebe, die indruk maakte door de als vierde geplaatste Grega Zemlja naar huis te sturen in de tweede ronde. Bij winst moeten de twee Nederlanders het in de halve eindstrijd tegen elkaar opnemen.

Struff, oud-finalist, en de Kroaat Franko Skugor strijden morgen eveneens om een plek in de halve finale. Dzumhur neemt het op tegen de Duitser Daniel Masur.

Plaats een reactie