Nederlandse toppers door naar tweede ronde

Robin Haase, Thiemo de Bakker en Boy Westerhof hebben zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van TEAN International.

De als eerste geplaatste Haase was in twee sets te sterk voor de Poolse qualifier Andriej Kapas. Voor een volle tribune liet Haase zien dat hij niet voor niets de beste tennisser van Nederland is. Na een goed begin van Kapas bleek Haase toch een maatje te groot, waarna Haase met 6-2 ,6-2 de overwinning binnensleepte.

De Bakker, als vijfde geplaatst, won zijn eerste ronde partij van de Bulgaar Dimitar Kuzmanov. De nummer 150 van de ATP wereldranglijst won eveneens in straight sets: 6-4, 6-3.

Ook de Nederlander Boy Westerhof, die eerder dit jaar na lang blesureleed zijn rentree maakte, won na een spannende partij in drie sets van de Wit-Rus Uladzimir Ignatik.

Na de wedstrijden van dinsdag zijn alle spelers die de tweede ronde hebben bereikt bekend. Maandag plaatsten Grega Zemlja, Daniel Masur, Cedrik-Marcel Stebe, Germain Gigougon en Franko Skugor, Pedro Sousa, Dennis Novak en Yannik Reuter zich al voor de tweede ronde.

Woensdag kwamen daar naast Haase, De Bakker en Westerhof nog vijf spelers bij: Jan-Lennard Struff, Pere Riba, Constant Lestienne, Lukas Mugevicius en de als tweede geplaatste Damir Dzumhur.

Donderdag spelen Haase, De Bakker en Westerhof hun tweede ronde partij in het enkelspel en komen Haase en Westerhof samen ook nog in actie in het dubbelspel.

Plaats een reactie