Nederlandse talenten stranden in eerste ronde

Acht spelers hebben dinsdag de tweede ronde van TEAN International bereikt. Helaas ging dit wel ten koste van de drie Nederlandse talenten die vandaag in het enkelspel in actie kwamen.

’s Avonds waren de tribunes goed gevuld voor de partij van Alphenaar Jelle Sels. Na een spannende eerste set die maar nipt met 6-4 verloren ging, bleek de Oostenrijker Dennis Novak in de tweede set toch een maatje te groot voor de 21-jarige Sels.

De 20-jarige Tallon Griekspoor moest na een sterke start in drie sets zijn meerdere erkennen in de Portugees Pedro Sousa. Ook Botic van de Zandschulp speelde een spannende drie setter, maar verloor uiteindelijk na ruim twee uur van de Belg Yannik Reuter.

Robin Haase wist samen met Boy Westerhof wel een plek in de tweede ronde van het dubbelspel te bemachtigen.

De overige spelers die een plaats in de tweede ronde van het heren enkelspel wisten te bemachtigen zijn: Grega Zemlja, Daniel Masur, Cedrik-Marcel Stebe, Germain Gigougon en Franko Skugor.

Morgen komen zowel de als eerste geplaatste Robin Haase als de als vijfde geplaatste Thiemo de Bakker in actie. Verder spelen ook viervoudig winnaar Jesse Huta Galung en Boy Westerhof hun eerste ronde partij in het enkelspel.

Plaats een reactie